AdNonum informacijske storitve Tomaž Nartnik s.p.

Pravilnik o piškotkih

Politika uporabe spletnih piškotkov

 

Spletno mesto  podjetja AdNonum, Tomaž Nartnik s.p.  uporablja  piškotke  z namenom  analize statistik obiska spletnega mesta  z orodjem Google Analytics, možnostjo deljenja povezav  na družabnih omrežjih s spletnim servisom AddThis, ki shranjuje statistiko deljenih povezav.  O uporabi  piškotkov  so uporabniki obveščeni ob obisku spletnega mesta,  kjer jih v posebnem pojavnem oknu obveščamo o rabi pišklotov, ter jim omogočamo odločitev o vklopu ali izklopu. Na trenutni strani (Pravilnik o piškotkih) se po izvedeni izbiri pojavi gumb s povezavo za ponastavitev rabe piškotkov na našem spletnem mestu.

Podjetje  AdNonum, Tomaž Nartnik s.p.  preko spletne strani ne zbira osebnih podatkov obiskovalcev svojih spletnih strani.

 

Kaj so piškotki  in zakaj so potrebni

Piškotki so male besedilne datoteke, ki se iz spletnega strežnika  namestijo na računalnike,  tablice ali  pametne telefone ob uporabnikovem obisku spletnih mest ali različnih spletnih aplikacij.  Njihov namen je razpoznava posameznih naprav oziroma terminalske opreme uporabnika za boljše izkoriščanje možnosti pri zagotavljanju prijaznejših spletnih storitev. Z uporabo piškotkov  se spletna mesta lahko bolje prilagajajo potrebam uporabnikov, hranijo določene že izražene želje po nastavitvah in s tem uporabniku omogočijo hitrejši dostop do želenih informacij. Pri večini modernih spletnih mest se piškotki uporabljajo tudi z namenom spremljanja anonimnih statistik obiska in so s tem  v pomoč  skrbnikom spletnih mest pri oblikovanju vsebin.

Nadzor nad shranjevanjem piškotkov je v celoti pokrit v nastavitvah spletnih  brskalnikov. Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejme. Uporabnik se lahko sam odloča o tem, katere piškotke in za kakšen namen dovoli v uporabo na svojem računalniku. Te nastavitve lahko seveda kadarkoli tudi spreminja.

 

Več o piškotkih
Vse o piškotkih

 

Pravna  podlaga

ZAKON  O ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIJAH

 

Piškotki uporabljeni na naši spletni strani


Google  Analytics Piškotki


Piškotki s katerimi merimo število obiskovalcev naših  spletnih strani.  Ti piškotki niso nujno potrebni za  samo izvajanje spletne strani, so pa nam v veliko pomoč pri izboljševanju  vsebin  našega spletnega mesta.

 

Ime piškotka Namen Čas trajanja Ponudnik
_utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_utmb
Statistika ogledov spletne strani 30 minut Google Analytics
_utmc
Statistika ogledov spletne strani Ob zaprtju  brskalnika Google Analytics
_utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics

 


AddThis Piškotki

Piškoti s katerimi je omogočeno  beleženje stattistik ustvarjenih povezav na naše spletno mesto iz družabnih omnrežji. Servis daje informacijo o številu ustvarjenih povezav, ter številu  uporab povezav.

 

Ime piškotka Namen Ponudnik
AddThis
Statistika deljenih povezav na spletno mesto
ct1.addthis.com
bt
Statistika deljenih povezav na spletno mesto
m.addthis.com


Sejni piškotki

Piškotki potrebni za izvajanje  spletnega mesta z uporabo  tehnologije ASP.

 

Ime piškotka Namen Ponudnik
ASPSESSIONIDCCBBABQT   
Sejni piškotek
Microsoft Internett information services